МЗШВ: Проблемите се системски и се решаваат трајно

Овие трибини се прават со цел да се слушнат од прва рака проблемите, а потоа да се работи на нивно решавање. Проблемите се системски и се решаваат поспоро, но трајно.

Share
Прочитај повеќе

Стартува кампања за договорно производство на сончоглед

Враќањето на сончогледот на македонските ниви е многу важен процес кој ќе придонесе во решавање на проблемот со пласманот на пченицата, обработување на напуштени земјоделски површини како и намалување на трговскиот дефицит преку намален увоз на суров сончоглед за преработка но и увоз на сурово масло кое понатаму преработувачките капацитети во државата ќе можат да го набавуваат од домашно производство. Како влада стоиме до земјоделците и агробизнисмените во сигурноста што значи почитување на договорите и навремена исплата на родот“, рече Ленче Николовска, посебен советник за земјоделство, шумарство и водостопанство на Претседателот на Владата на Република Македонија.

Share
Прочитај повеќе