Фото галерија: Имајте уникатна божиќна трпеза

Со малку фантазија, направете уникатна божиќна трпеза.

Share
Прочитај повеќе

Само 15 до 20 компании во Македонија го применуваат стандардот за безбедност на храната

Стандардот ИСО 22000:2005,  кој е прв меѓународен стандард што ја третира безбедноста на храната и кој во многу европски земји го има заземено местото на ХАСАП стандардот кај нас, го имаат имплементирано само 15 до 20 компании

Share
Прочитај повеќе

Mакедонците годинава изеле повеќе леб од лани

И анкетата и статистиката покажуваат дека Македонците се лебари, но можат да преживеат без месо. На македонската трпеза најзастапено е пилешкото. Годишно, едно домаќинство јаде 45 килограми пилешко и 22 килограми свинско месо.

Share
Прочитај повеќе