Првите количини пролетна зелка од Струмичко се извезуваат на балканските пазари и во Украина

Првите количини пролетна зелка, која почна да стасува за берба деновиве, се извезуваат на пазарите од повеќе балкански земји и Украина, информираат трговци од Струмичко.

Share
Прочитај повеќе

Русија забрани увоз на пченица, чоколада и пиво од Украина

На листата се пченица, сончогледово масло, чоколада, леб, конзервирано овошје и зеленчук, пиво, вино , детски пелени и мебел и машини.

Share
Прочитај повеќе