Денеска во МЗШВ беа поднесени првите барања за упис на малите семејни винарии

Намалувањето на трошоците за регистрација ќе биде мотивација за многу физички лица кои во домашни услови произведуваат вино, да можат на легален начин да го пуштат во промет.

Share
Прочитај повеќе

Известување на Фитосанитарната управа – орган во склоп на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

Фитосанитарната управа – орган во склоп на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, барањата заедно со придружната документација од правните и физички лица кои подлежат на упис во Регистарот на производители, преработувачи, увозници и дистрибутери на растенија растителни производи и други објекти и предмети*1 (Фито регистар) ќе ги прима електронски преку следниот e-mail: fitoregistar@gmail.com. 

Share
Прочитај повеќе