ЕК: Обновливите извори на енергија ги надминаа фосилните горива во ЕУ во 2020 година

Членките на ЕУ минатата година имаа 48 отсто зголемување на инвестициите во обновливите извори на енергија, а во 2020 година ги надминаа фосилните горива како главен извор на енергија на континентот, изјави европската комесарка Кадри Симсон.

Share
Прочитај повеќе