Косово пред одлука – дали целосно да ги повлече зголемените царини

Македонските власти очекуваат позитивен исход од денешната владина седница на Косово и целосно повлекување на одлуката. Во петокот, минисерот за економија Крешник Бектеши имаше средба со косовскиот колега Бајрам Хасани на која конкретен договор околу одлуката не беше постигнат.

Share
Прочитај повеќе

Со повисоките царини за македонските земјоделски производи запре извозот во Косово

Повисоката царина што ја воведе Косово за македонските земјоделски производи целосно го стопира извозот од земјава таму. Според информациите од царинската управа вчера ниту еден камион не ја поминал границата. Дневно на оваа релација се извезувале до 300 тони, но сега извозот на земјоделски производи  кон Косово е сведен на нула.

Share
Прочитај повеќе