Армиски хеликоптери го ставаат под контрола пожарот кај кочанското село Костин Дол

Пожарот во атарот на кочанските планински села Костин Дол и Ново Село сè уште не изгаснат, но веќе се става под контрола со поддршка од армиските хеликоптери.

Share
Прочитај повеќе

„Воздушна апокалипса“ поради шумските пожари што беснеат во Јакутск – Се шири густ отровен чад

Топлотниот бран во една од најстудените области во светот предизвика шумски пожари и му се закани на сибирскиот град Јакутск со „воздушна апокалипса”.

Share
Прочитај повеќе

Заштити се од шумски пожари

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Министерството за животна средина и просторно планирање ја поддржуваат кампањата за намалување на заканите од пожари во период на високи температури, која ќе се одвива на целата територија на Републиката во организација на Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС), а со поддршка на ЕВН.

Share
Прочитај повеќе