Доделени уверенија за завршена обука на шумски полицајци

Денеска, во просториите на министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, беа поделени уверенија за завршена обука на шумски полицајци.

Share
Прочитај повеќе

Голем интерес за собирање споредни шумски плодови во Кривопаланечко

– Собирањето на споредни шумски плодови: боровинки, дренки, шипки, чаеви, печурки, малини и капини на територијата на двете општини е традиција и овој крај е познат по чистата и незагадена природна средина каде се собираат и потоа плодовите се даваат на откуп, изјави Зонко Груевски, директор на ЈП „Македонски шуми“-ПШС „Осогово“, Крива Паланка.

Share
Прочитај повеќе

Зголемено производството на шумски производи

Вкупното производство на шумски производи во државните шуми во четвртото тримесечје од 2017 година е за 7,7 отсто поголемо во споредба со истиот период од претходната година.

Share
Прочитај повеќе

ФАО ги поддржува напорите на земјата за спроведување на Национален инвентар за шумите

Со помош на Организацијата за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), шумарскиот сектор во Македонија презема понатамошни чекори за одржливо управување со шумските ресурси и зголемување на придонесот на шумарскиот сектор во националната економија и руралниот развој.

Share
Прочитај повеќе