Јаболкопроизводителите со барања до МЗШВ и средба во најкус рок

Продолжување на рокот за субвенции од три денари по килограм продадено индустриско јаболко до 30 јуни идната година, финансиска помош од 100.000 денари по хектар за јаболкови насади и заштита на домашното производство, се дел од барањата на Преспанските јаболкопроизводители што вчера ги испратија до Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Share
Прочитај повеќе