Креирани се нови сорти на домати кои лечат висок крвен притисок и Паркинсонова болест

Јапонските научници од компанијата Sanatech Seed Co. и универзитетот Tsukuba развија нова сорта на домати со користење на генетски инженеринг.

Share
Прочитај повеќе