Утврдени правилата за рекреативен риболов во битолската акумулација Стрежево

Дозволи за рекреативен риболов ќе се издаваат од 15 февруари, а риболовната сезона ќе почне на 1 март.

Share
Прочитај повеќе

ЈП Стрежево обезбеди доволно вода за земјоделците од Пелагонија

Иако станува збор за неповолна хидролошка година, Јавното претпријатие “Стрежево” – Битола со задоволство ги известува граѓаните дека во моментот располага со околу 80 милиони метри кубни вода и се целосно подготвени за новата сезона за наводнување.

Share
Прочитај повеќе

ЈП Стрежево без надоместок ќе испорачува технолошка вода и донира 1000 маски и 1000 ракавици

Јавното претпријатие “Стрежево” – Битола со цел да даде што поголем придонес во борбата против ширењето на вирусот Ковид 19 во нашата земја, во еден исклучително тежок период на глобално ниво, период кога хигиената и користењето на водата претставува основна превенција за заштита од зарази, се одлучи да започне со бесплатна испорака на технолошка вода, првенствено за потребите на комуналните претпријатија на општините кои гравитираат кон хидросистемот “Стрежево”, односно општините Битола, Новаци и Могила.

Share
Прочитај повеќе

ЈП „Стрежево”-Битола подготвени и со нова опрема во сезоната за наводнување

Според генералниот директор на претпријатието, Методија Граматковски, корисниците на вода и ова лето ќе бидат безгрижни за наводнување на земјоделските површини, а вода ќе има за индустриските капацитети и за граѓаните бидејќи во акумулацијата во моментов има околу 95 милиони кубни метри вода.

Share
Прочитај повеќе

ЈП “СТРЕЖЕВО” – Битола започнува со издавање на дозволи за рекреативен риболов за 2019 година

годишна дозвола   1.000,00 денари,
петнаесетдневна      500,00 денари,
седумдневна            300,00 денари,
еднодневна              150,00 денари.

Share
Прочитај повеќе

Снегот може да ја наполни браната Стрежево, планиран контролиран испуст на водата

– Снегот ќе ја наполни акумулацијата со максимална кота и за наредниот период очекуваме да почниме со планско испуштање на вода за правење на електрична енергија, односно вклучување на хидроцентралите. Кога ќе достигне акумулацијата 95 милиони тогаш плански ќе ја испуштаме водата за да можеме да ја заштитиме Пелагонија од поплави, вели МЕНДЕ ГРАМАТКОВСКИ, ДИРЕКТОР НА ЈП „СТРЕЖЕВО“.

Share
Прочитај повеќе

ЈП „Стрежево“ прослави 40 годишен јубилеј

-Отворивме центар за видео надзор, односно го осовременивме постоечкиот компјутерски центар, и од најдалечната точка, односно 40 километри од браната до грчка граница, ќе имаме можност преку видео надзор да ја пратиме целата техника и технологија што значи и последниот зафат од хидро системот ќе ни биде обезбеден со видео надзор, рече директорот Менде Граматковски.

Share
Прочитај повеќе