Љупчо Николовски повторно ќе раководи со секторот земјоделство

За време на неговиот мандат започнаа повеќе проекти и мерки за земјоделците како „Зелена нафта“, „Млад земјоделец“ , „Рурална жена“, инвестици во системи за наводнување, неселективната исплата на субвенциите, државата стана лидер во искористеност на ИПАРД средствата и други политики кои значеа подобрување на состојбата во земјоделскиот сектор.

Share
Прочитај повеќе

СДСМ:Честитка на генералниот секретар Николовски за денот на Армијата

Честитка на генералниот секретар Николовски за денот на Армијата: Вие сте столбот на нашата одбрана, почитувана Армија која е дел од НАТО сојузот

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Воведуваме електронски систем за онлајн поднесување и следење на пријави

Николовски додава дека станува збор за брз, ефикасен, модерен и анонимен начин каде граѓаните ќе може да испратат пријава за која било услуга, институција, како најавени корисници или како анонимни лица.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Со Регистарот на вистински сопственици се зајакнуваат механизмите за борбата со перење пари и финасирање на тероризам

Вицепремиерот задолжен за борба против корупцијата и криминалот, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски, одржа работен состанок со Директорката на Централниот регистар, Марија Бошковска Јанковски, на којшто беше презентирано функционирањето на новиот Национален регистар за вистински сопственици. Впишувањето на вистинските сопственици во секое правно лице во регистарот, започна на 27- ми јануари годинава и трае до 27-ми април. Заклучно со денешниот ден, во Регистарот се впишани 16.720 субјекти.

Share
Прочитај повеќе

И Љупчо Николовски со реакција за ценовникот на „Тиквеш“: Пример за непатриотско и потценувачко однесување! Поддршка за сите вредни лозари!

-Многу голема некоректност и неодговорност од Тиквеш кон лозарите, граѓаните и државата која низ годините наназад им дала и добиле се што е можно. Пример за непатриотско и потценувачко однесување! Поддршка за сите вредни лозари, рече Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Земјоделци, работевме заедно со Вас и за само две и пол години направивмe многу

– Ја воведовме зелената нафта, 200 милиони денари завршија назад кај 55.000 земјоделци.
Сега покриваме 50 проценти, а во наредниот мандат ќе ја покриваме целосно.100 проценти! Зелената нафта ќе биде целосно бесплатна, истакна Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Нафтата што се користи за земјоделска механизација ќе биде 100% покриена од државата

Мораме да одиме напред. Во големото друштво на Европската Унија мора да си го најдеме нашето место. А земјоделството е една од гранките што носи такви предности. Она што ќе не направи достојни за тоа друштво и она што ќе ни даде вредност, ќе не направи различни.

Share
Прочитај повеќе

Пилешко месо од македонска фарма ќе завршува на менито на гигантот КФЦ

-Мене лично, ми беше чест што можев да учествувам во еден вака важен проект за нашето стопанство во регионот и што помогнав да ги охрабриме инвеститорите да вложат сериозни финансиски средства и да донесат најнова германска технологија во овој преубав регион. Целиот комплекс во село Гиновци и Псача ќе биде согласно највисоките ЕУ стандарди во однос на заштитата на животната средина, здравствената заштита и благосостојбата на животните како и заштитата и безбедноста при работа, објаснува Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Инвестиција од над 24,3 милиони евра за унапредување и конкурентност на земјоделското производство

Преку обезбедување на квалитетна и навремена вода за наводнување на земјоделските површини, овозможуваме одржливо зголемување на земјоделското производство и намалување на трошоците.

Share
Прочитај повеќе

Љупчо Николовски: Сo субвенции за осигурување и мерки за заштита од град, го штитиме родот на земјоделците

Продолжуваме и натаму да се грижиме за вас земјоделци, да ве следиме во работата на терен и да реагираме со добри мерки кои ќе ви донесат сигурност во производството и поголем профит.

Share
Прочитај повеќе