Во Делчево преку Источно-плански регион во 2020 реализирани проекти од над 20 милиони денари

Во Делчево преку програмата за работа на Источно-планскиот регион во 2020 година се реализирани проекти во висина од над 20 милиони денари. Меѓу позначајните реализирани проекти во изминатата година, координаторот на ИПР Емил Василев ги напомена изградбата на пешачкиот мост и изградбата на агрометеоролошка станица.

Share
Прочитај повеќе

Европската Унија во 2020 година извезла повеќе од 6 милиони свинско месо

Според податоците на Европската комисија, минатата година Европската Унија забележила успех во однос на извозот на свинско месо – извезла 6,31 милиони тони, вклучувајќи ги и нуспроизводите.

Share
Прочитај повеќе

Започна аплицирањето за добивање на субвенции за земјоделството за 2020 година

Ги информираме сите корисници на финансиска поддршка во земјоделството, дека почна аплицирањето за добивање на субвенции за земјоделството. Пријавете субвенции во „Современо Земјоделство“, брзо и точно.

Share
Прочитај повеќе

Износ на субвенциите за поледелство за 2020 година

Износ на субвенциите за поледелство за 2020 година

Share
Прочитај повеќе