Во тек е процесот на аплицирање за субвенции.Краен рок 14 јули

Вести

 

„Во тек е процесот на аплицирање за субвенциии и се одвива успешно. Минатата година заедно со земјоделците, стручната јавност и здруженијата се подготви нов, побрз, и поефикасен модел на субвенционирање со кој обезбедуваме стабилно и зголемено домашно производство. За прв пат од оваа година се започнува и со авансна исплата на субвенциите.

Ги повикуваме сите земјоделци навреме да ги подготват своите барања, и да аплицираат за субвенции до 14 јули 2023 г.“,

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *