Димковски: 5.000 земјоделци ќе треба да подигнат картички за „зелена нафта“, на останатите ќе им се надополнат ланските картички

Зголемувањето на поддршката за „зелена нафта“ од досегашните 30 отсто на 50 проценти не е поради изборите, туку поради коронакризата. На земјоделците овие средства им се најпотребни сега, во овој период, за да бидат што поконкурентни, зашто и цената на нафтата изминатите два месеца забележа пад, рече денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски.

Share
Прочитај повеќе