Mакедонски органски лешник прв пат се извезува на швајцарски пазар

Швајцарската програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ ги поврза „Нелкоски органик“ со добропознатиот швајцарски ланец на супермаркети „Coop“, заинтересирани за органски лешник од Северна Македонија.

Share
Прочитај повеќе

Николовски: Инвестиција од над 24,3 милиони евра за унапредување и конкурентност на земјоделското производство

Преку обезбедување на квалитетна и навремена вода за наводнување на земјоделските површини, овозможуваме одржливо зголемување на земјоделското производство и намалување на трошоците.

Share
Прочитај повеќе