Бачовски на инфо сесија за ИПАРД во Охрид: Расположливиот буџет за Мерка 7 е 9.6 милиони евра, а крајниот рок за поднесување на барања е 22 август

Вести

Денеска заедно со градоначалникот Константин Георгиевски во општинската сала во Охрид присуствувавме на работилницата посветена на мерка 7 – Диверзификација на фарми и развој на мали бизниси.

Охридско-струшкиот регион има одлични предуслови преку ИПАРД да ја прошири лепезата на сместувачки и угостителски капацитети.

Преку програмата се поддржани физички и правни лица од рангот на микро и мали претпријатија.

Повратот на инвестицијата е во висина од 65% од вкупно прифатливите трошоци.

Расположливиот буџет за Мерка 7 е 9.6 милиони евра, а крајниот рок за поднесување на барања е 22 август 2021.

Фејсбук-статус на Никица Бачовски, директор на Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *