Двојно зголемени нивоата на реките

Вести

Двојно поголеми од просекот за февруари се водостоите на реките низ Македонија, а езерата се на речиси исто ниво, покажува денешното хидролошко мерење.

Според УХМР, намалувања се евидентирани само на Црна Река кај Новаци и на Крива Река кај Крива Паланка, додека состојбата на Брегалница кај Берово е непроменета.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *