Индекси на цените во земјоделството, ноември 2019 година

Вести

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во ноември 2019 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е намален за 1.4 %, а кај аутпутот се бележи намалување од 1.2 %.

Во ноември 2019 година, во споредба со ноември 2018 година, индексот на цените на инпут 1 (тековно потрошени средства во земјоделството) изнесува 98.5, а индексот на цените на инпут 2 (средства наменети за инвестиции во земјоделството) изнесува 99.4.

Во делот аутпут, во ноември 2019 година, во споредба со ноември 2018 година, индексот на цените на растителното производство изнесува 98.0, а индексот на цените на добиточното производство изнесува 101.7.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *