Исплатени субвенции за градинарски и овошни култури предадени во преработувачки капацитети

Вести Градинарство Овоштарство

Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка и рурален развој, Николче Бабовски информира дека денеска, се исплатени субвенциите за овошни и градинарски култури, предадени во преработувачки капацитети.

На сметките на  3.647 земјоделци, исплативме 229.5 милиони денари. Средства кој се свеж капитал во агро – секторот и кој ќе помогнат за зголемување на производството и површините – истакна Бабовски.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *