Конференција за осигурување во земјоделството

Вести

Во Владата денеска ќе биде одржана „Конференција за осигурување во земјоделството“.

Ќе се обратат вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, Климе Попоски.

На конференцијата, од страна на реномирани меѓународни експерти, ќе бидат презентирани и повеќе модели на осигурување во земјоделството.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *