Љупчо Николовски повторно ќе раководи со секторот земјоделство

Вести

Вечерва на прес конференција, претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски ги соопшти имињата на идните министри кои ќе бидат предложени во Собранието.

За министер за земјоделство, шумарство и водостопанство е предложен Љупчо Николовски, кој на оваа функција беше од 2017 до 2019 година.

За време на неговиот мандат започнаа повеќе проекти и мерки за земјоделците како „Зелена нафта“, „Млад земјоделец“ , „Рурална жена“, инвестици во системи за наводнување, неселективната исплата на субвенциите, државата стана лидер во искористеност на ИПАРД средствата и други политики кои значеа подобрување на состојбата во земјоделскиот сектор.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *