Можни нови пролетни мразеви

Вести

Изминатите две години, април е погубен за македонското земјоделство. Пролетниот мраз минатата и предминатата година во април предизвика огромни штети на овошните и лозовите насади, како и на посевите.

Во 2017 година на 21 и 22 април утринските температури се спуштија под нулата и предизвикаа штети на голем број култури.

Истото се случи и пред две години, кога најмногу од пролетниот мраз настрадаа овошките во Преспа.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *