Неповратна финансиска поддршка за руралната жена во висина од 180 илјади денари

Вести Огласи

Неповратна финансиска поддршка за руралната жена во висина од 180 илјади денари за инвестиции што ќе придонесат за развој на руралните средини!

Владата на РСМ, на денешната седница, ги прифати измените на националната програма за развој на земјоделството и руралниот развој за периодот 2018-2020 година, предложени од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, во соработка со Министерството за труд и социјална политика и UN Woman!

Измените се во  насока на поддршка на жените од руралните средини.

„Современо Земјоделство“

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *