Николовски ги мотивира младите да се занимаваат со земјоделство, им се овозможува авансна исплата на грантови до 40%

Вести

Ги мотивираме и повикуваме младите да се занимаваат со земјоделство, да ги искористат мерките и програмите кои ги воведуваме и со тоа да придонесат во развојот на овој сектор. Сo Предлог измените на Законот за земјоделство и рурален развој за мерката поттикнување на земјоделското производство наменета за младите земјоделци се овозможува аванасна исплата на грантови до 40%.

Ќе имаат стартен капитал, пари од државата, за да можат да ја започнат инвестицијата. Со измените на законот за земјоделско земјиште младите до 40 години се ослободени од плаќање закупнина во првите 3 години.

Министер Љупчо Николовски од гостување во #УтринскаЕмисија

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *