Николовски: Локалните акциски групи за Македонија се важни за регионалниот рурален развој

Вести

Во рамки на меѓународната министерска конференција во Брдо при Крањ,Република Словенија, министерот Љупчо Николовски посебно му се заблагодари на словенечкиот министер за земјоделство, шумарство и храна, Дејан Жидан и на вработените во министерството, за експертската помош и за нивните советодавни мисии во Република Македонија, поврзани со мерката ЛИДЕР и регистрирањето и финансирањето на Локалните акциски групи #ЛАГ.

-Вчера заврши третата теренска мисија во Македонија и започнуваме со подготовка за финалниот настан што ќе се одржи на крајот на овој месец во Македонија, на кој што ќе присуствуваат сите регистирани ЛАГ-ови, градоначалниците и експертите од Словенија.  За таа цел, го поканив министерот Жидан да присуствува на завршувањето на еден важен проект за нас како држава, а кој е плод на добрата соработката помеѓу министерствата од Македонија и Словенија, истакна Николовски.

Локалните акциски групи за Македонија се важни за регионалниот рурален развој како алатка која ги спојува земјоделските производители, здруженијата, локалните власти и приватниот сектор.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *