Николовски на работна средба во Крива Паланка

Вести

На покана на градоначалникот Борјанчо Мицевски, денеска министерот Љупчо Николовски, заедно со министерот за здравство, Венко Филипче, беа во работна посета на општина Крива Паланка.

Со градоначалникот и службите, министерот Николовски, разговараше во делот на можностите за аплицирање за мерките од #ИПАРД програмата, кои се во насока на подобрување на инфраструктурата и руралниот развој.

#МЗШВ, останува отворено за соработка со локалните самоуправи, бидејки се важна алка во руралниот развој на Република Македонија.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *