Николовски од Теарце: Го решаваме проблемот за наводнување на 120 земјоделски семејства со околу 300 хектари земјоделско земјиште

Вести

Со изградба на нов модерен еколошки и економски систем за наводнување во Теар

це, го решаваме проблемот за наводнување на 120 земјоделски семејства со околу 300 хектари земјоделско земјиште. Полог е наша македонска житница, широко рамно поле со изобилство на вода, а со изградба на вакви капитални проекти само го надградуваме она што природата веќе го создала.

✅Со финансиска поддршка од #ЕУ и #ИПА фондовите во вкупна вредност од 1,7 милиони евра, преку овој систем “капка по капка”, земјоделците ќе имаат директен бенефит, стабилно и економско наводнување на нивните земјишта, се со цел зголемување на домашните производство.

✅Оваа Влада и #МЗШВ остануваат посветени во реализација, изградба и инвестиции во капитални проекти, развој на руралните средини и зголемување на животниот стандард на земјоделците.

Фејсбук статус на Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *