Николовски: Воведуваме мерки тогаш кога му е најпотребно на земјоделците

Вести

Мимистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска беше во посета на Ресен каде ја потенцираше ново воведената интервентна мерка – субвенција од 3 денари за килограм предадено индустриско јаболко.

– Цврсто стоиме на нашите политики за враќање на парите назад кон граѓаните и носење на мерки секогаш кога тоа е потребно на земјоделците, истакна министерот Љупчо Николовски, денеска во рамки на неговата посета на Ресен.

Николовски додаде дека за преспанскиот регион досега се исплатени 336 милиони денари за сите мерки. На овој начин директно се поттикнува развојот на овоштарството и производството на јаболка.

 

М-р Билјана Петровиќ за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *