ОД ПОЛНОЌ ДИЗЕЛОТ ЌЕ ЧИНИ 110 ДЕНАРИ

Вести

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за 1,50 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 17.06.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 110,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 112,00 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), се зголемува за 0,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 17.06.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), изнесува 110,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се зголемува за 2,00 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 17.06.2022 година и со тоа малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), изнесува 107,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС, се зголемува за 0,421 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 17.06.2022 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 56,738 ден/кг.

  • Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 110,00 (денари/литар)
  • Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 112,00 (денари/литар)
  • Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 110,00 (денари/литар)
  • Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 107,00 (денари/литар)
  • Мазут М-1 НС – 56,738 (денари/килограм)
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *