Петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Вести

Петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

 

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РM („Службен весник на РМ“, бр.21/98 и 18/07), 2 јуни (петок) 2023 година, Духовден, петок пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *