Раководителите на подрачните единици на МЗШВ, клучни за помош на земјоделците

Вести

Подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, се главната врска со земјоделците, и затоа имаат важна улога во спроведување на политиките за развој на земјоделството на терен.

На вчерашниот состанок со раководителите на Подрачните единици од целата држава, се разговараше за сите прашања што се од интерес за земјоделците, особено во делот на помошта што треба да им ја понудат на земјоделците во овој период кога започнува аплицирањето за субвенциите за мерките од Програмата за финансиска поддршка во земјоделството 2018.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *