Се гради пристапен пат до браната Речани на Оризарска река

Вести

Вчера во Кочани, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заедно со градоначалникот Николчо Илијев, беа на терен за да се информираат за работите околу браната Речани на Оризарска река.

-Направивме нова проценка со Бирото за судски вештачења и експропријацијата за телото на браната е во тек. Ова е крупен инвестициски проект за развој на целиот регион, истакна Николовски.

Во Кочани се гради пристапниот пат над 4.5 км а инвеститор е Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *