Шест овошки со голема заработка

Вести Совети

Има шест овошки кои бараат работа, но на крајот носат и добра заработка.

Лешникот е најисплатлива овошка на нашите простори. Ако го засадите, по пет до десет години можете да очекувате профит.

За вишната се потребни 10.000 до 15.000 евра за подигање на насад со најсовремена технологија, а цената скока во бербата и секако се исплати.

Дуњата полн род има по пет години, а се исплати посебно ако од неа се прави квалитетна ракија.

Сливата е идеална да ја одгледуваат млади луѓе, и исто како и дуњата може да се користи за производство на ракија.

Петта е црешата, која бара големи вложувања, но нејзината цена секогаш е висока.

За боровница се потребни вложувања од 5.000 евра,  и таа лесно се одгледува. Таа последниве години доживува бум на Балканот.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *