Бостан Фест 2018 во село Егри

Седма година по ред ќе се одржи традиционалната манифестација, единствена од овој тип во државата, „БОСТАН ФЕСТ“ во село Средно Егри, Битола.
Оваа година на 18 август, во сабота, Егри ќе биде центарот на забавата и дружбата.
И „Современо Земјоделство“ ќе биде таму 😉

Share
Прочитај повеќе

За прв пат Македонија годинaва ќе биде земја партнер на Р. Словенија на меѓународен саем за храна и земјоделство „АГРА 2018“

„Добивањето покана за партнерство на овој меѓународен саем, кој се смета за еден од најважните саеми за земјоделство и храна во Централна Европа, е доказ за негувањето пријателски односи и доверба со Република Словенија и претставува силна поддршка на нашата земја во евроинтегративниот процес, и во нашите заложби за европско, модерно, ефикасно и конкурентно земјоделско производство кое со својот квалитет ќе биде препознатливо на надворешните пазари“. – изјави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Share
Прочитај повеќе

Македонија земја-партнер на „АГРА“ 2018

Македонија годинава ќе биде земја партнер на Меѓународниот саем за земјоделство и храна „АГРА“, што традиционално се одржува во Горна Радгона, Република Словенија, од 25 до 30 август.
По овој повод, министерот Љупчо Николовски денеска ќе соопшти детали, а на прес-конференцијата е најавено присуство на словенечкиот амбасадор Милан Јазбец, проектниот менаџер на Помурски Саем Борис Николас Ерјавец и извршната директорка на Помурски Сајем Матеја Јаклиќ.

Share
Прочитај повеќе