Се избраа најуспешните во областа на земјоделството за 2023 година

Во организација на земјоделското здружение „Современо Земјоделство,“ се одржа традиционалната манифестација „Избор на најуспешни во областа на земјоделството“, за 2023 годин,  финансирана од МЗШВ. На најдобрите земјоделци им беа доделени признанија за успешност во производството и професионалност во работата.

Share
Прочитај повеќе

Програма за финансиска поддршка во земјоделството за 2023 година

Средствата за финансиска поддршка во земјоделството за 2023 година во вкупен износ од 6.437.634.000,00 денари, обезбедени согласно Буџетот на Република Северна Македонија за 2023 година ќе се користат според следните мерки:

Share
Прочитај повеќе