Теле со две глави се роди во Македонија

Вести Огласи

Теле со две глави, исклучително ретка состојба, се роди во Лазец, село во Македонија, во петокот. Земјоделецот Васко Петровски вели дека ветеринарот што го прегледал телето му кажал дека нормално функционира. Сепак, некои ветеринари велат дека случаи на полицефалија се ретки, а телето има само мали шанси за преживување.

Извор: Радио Слободна Европа

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *