Во Струга пристигнаа министрите и шефовите на делегациите од ЈИЕ, по повод 12 годишниот работен состанок

Вести

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски истакна дека  Министрите за земјоделство и шефовите на делегациите од Југоисточна Европа пристигнаа во Македонија, по повод Дванаесеттиот годишен работен состанок, кој ќе се одржи на 15-ти ноември (утре) во Струга.

-Вечерва им посакав топло добредојде, пријатен престој и продуктивна дискусија на утрешниот настан, рече Николовски.

Николовски додаде дека Дванаесеттиот годишен работен состанок, кој ќе се одржи утре во Струга, е уникатна можност да се зајакнат партнерствата и да се потврдат заложбите за приближување кон ЕУ.

 

М-р Билјана Петровиќ за Современо Земјоделство

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *