Во Валандово започнува распределбата на картичките за зелена нафта

Вести

Од денеска, петок, 14.10.2022 година, во ПЕ Валандово при МЗШВ, започнува распределбата на картичките за зелена нафта.
На територијата на Валандово вкупно се опфатени 1278 земјоделски стопанства.
Земјоделците своите картички за зелена нафта може да ги користат до 30.04.2023 година.
Подигањето на картичките за зелена нафта е исклучиво лично, со валидна лична карта или пасош.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *