Зголемени цените на угостителските услуги

Вести

Цените на угостителските услуги во јануари годинава споредено со декември лани се зголемени за 0,2 процента, а за 1,1 процент споредено со јануари  минатата година, објави  Државниот завод за статистика. 

Споредено по групи на услуги, во јануари годинава споредено со декември 2017  има зголемување за 0,2 процента во групите „храна“, „безалкохолни пијалаци“ за 0,1 процент и „ноќевања“ за 0,3 проценти, а во групата „алкохолни пијалаци намалување“ за 0,4 проценти.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *