Љупчо Николовски повторно ќе раководи со секторот земјоделство

За време на неговиот мандат започнаа повеќе проекти и мерки за земјоделците како „Зелена нафта“, „Млад земјоделец“ , „Рурална жена“, инвестици во системи за наводнување, неселективната исплата на субвенциите, државата стана лидер во искористеност на ИПАРД средствата и други политики кои значеа подобрување на состојбата во земјоделскиот сектор.

Share
Прочитај повеќе