Бачовски: Грант од 32.8 милиони денари за општина Делчево, пари за улици, канализација и затворен градски пазар

Вести

Заедно со градоначалникот на општина Делчево, Горан Трајковски извршивме увид на проектите финансирани од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Делчево е корисник на грант од 32.8 милиони денари со кои средства се изградени улици и фекална канализација, а наскоро се очекува да започне изградбата на затворен градски пазар.

Со поддршката на вакви инвестиции во рурални општини како Делчево силно е изразена заложбата на Владата, МЗШВ и АФПЗРР за рамномерен регионален развој и достоинствени услови за живот за сите граѓани во 🇲🇰 .

Фејсбук статус на Никица Бачовски – Директор на АФПРР.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *