Бачовски: Исплатени близу 12 милиони денари за набавени вештачки ѓубрива за прихрана на посевите со пченица, пченка, јачмен и сончоглед

Вести

Никица Бачовски, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделците на својот фејсбук-профил објави дека денеска е извршена втората исплата за набавени вештачки ѓубрива за прихрана на посевите со пченица, пченка, јачмен и сончоглед.

На сметките на 719 корисници се исплатени близу 12 милиони денари.

Поддршката од Интервентниот фонд продолжува и во следниот период со исплата на мерките за растително и сточарско производство.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *