Бизнис делегација од Сингапур заинтересирана за инвестиции во откупно-дистрибутивни центри

Вести

“Инвестиции за микро-финансирање на мали и средни земјоделски стопанства, организирање на сертификација и семепроизводство на автохтони култури” – ова се дискутираше на вчерашниот состанок на министерот Љупчо Николовски, со претставници на компании од областа на земјоделството од Сингапур. Со ова, после долго време во мирување, ќе се интензивира научно-истражувачката дејност во Македонија.

Претставниците на бизнис делегацијата од Сингапур, се заинтересирани за инвестиции во откупни дистрибутивни центри во земјава и за соработка со македонските производители на органско производство и со винарските визби.

Воедно, на состанокот се разговараше и за активирање на извозот на домашното семе, зеленчукот, овошјето и преработките на азискиот пазар, како и за производство на биолошки ѓубрива за кои Република Македонија, има погодна основа за производство.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *