Чаша црно вино го оживува организмот

Вести Винотека

Универзитетот од Алберта, Канада потврди преку истражување дека чаша црно вино е еднаква на час вежбање во теретана.

Ресвератолот кој го има во црното вино, и има антиканцерогено дејство, но и го намалува шеќерот во крвта може да го оживее организмот како час време во теретана.

Џејсон Дајка, кој е одговорен за истражувањето вели дека ова ќе ви помогне да го одржите тонусот на мускулите, дури и ако не посетувате теретана.

Оваа состојка во виното го зголемува бројот на отчукувања на срцето и со тоа го зајакнува срцето.

Скелетните мускули со тоа стануваат појаки.

Истражувачот вели дека сите сме слушнале дека чаша црно вино е корисно да се пие, но во суштина не сме знаеле што тоа значи.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *