ДИЗ: Откупната цена на зелката е 20 денари за килограм

Вести

 

Државниот инспекторат за земјоделство секојдневно врши контрола на откупот на рано градинарските производи согласно своите законски надлежности.

Во моментов посебно се интезивира откупот на пролетната зелка. Откупната цена за овој период на годинава е добра, 20 денари за кг.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *