Фестивал на диви смокви во Валандово

Вести

Во Валандово вчера се одржа фестивалот на диви смокви „Еко росалес“. Гостите во живо гледаа како се подготвува слатко од диви смокви, дегустираа, но и разменуваа рецепти и искуства.

Поставен беше и мини саем за презентација и дегустација на други македонски традиционални производи од мали производители.

За културно-уметничката програма се погрижија Детскиот фолклорен ансамбл при Домот на културата, „Распеани валандовчани“ и „Бед опсешн“.

Фестивалот го отвори Наќо Кимов, лидер на Слоу фуд Валандово, а се обрати и градоначалникот Перо Костадинов.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *