Иновативен проект за пренамена на нафтен отпад во плодно земјиште

Вести

Во компанијата ОКТА денеска ќе биде презентиран иновативниот проект за пренамена на нафтениот отпад во плодно земјиште, спроведен од компанијата и Факултетот за земјоделски науки и храна.

На презентацијата се најавени обраќања на главниот извршен директор на ОКТА Јанис Геруланос, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули, и на професорите од Факултетот за земјоделски науки и храна, Татјана Миткова, Силвана Манасиевска Симиќ и Миле Маркоски.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *