Илиевски: Откупот на тутун во Пелагонискиот регион се одвива непречено

Вести

Раководителот на МЗШВ ПЕ Битола, Методија Илиевски, денеска заедно со дел од вработените од подрачната единица, ги посетија откупните пунктови за тутун во Пелагонискиот регион.

-Целта на оваа посета беше на лице место да ја видиме реалната состојба на самите пунктови, како и тоа какво е расположението на производителите за самиот откуп, рече Илиевски.

Тие ги посетија Сокотаб со откупен центар во Битола и Драгожани, СЕКЕ во Горно Оризари и Мисиријан во Лисолај.

-Ваквите посети, како и подвижната канцеларија на МЗШВ ПЕ Битола, се битни активности кои ќе ги спроведуваме често во следниот период, истакна Илиевски.

Според раководителот Илиевски, откупот се врши на 17 откупни места, а се очекува да бидат преземени 3.364 тони тутун. Склучени се 3.408 договори и издадени се 2.475 евидентни листови.

 

М-р Билјана Петровиќ за Современо Земјоделство

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *