Јанчев најавува- семејните винарии ќе добијат изложбен салон

Вести

Еден од најдобрите градоначалници во Македонија, првиот човек на Општина Кавадарци Митко Јанчев најави уште еден проект во Кавадарци.

Градоначалникот Јанчев најави дека семејните винарии ќе добија изложбен салон во Кавадарци во еден објект сопственост на општината.

-Општина Кавадарци во соработка со Здружени семејни винарии и со здруженија на енолози дојде на идеја во објект сопственост на Општина Кавадарци, кој ќе биде реконструиран да отвори изложбен салон наменет за семејните винарии, исткна првиот човек на кавадарци, Митко Јанчев.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *